İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu2023-02-252023-02-252022https://hdl.handle.net/11363/4026Salmonellozis - İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Nizamlıoğlu, salmonella (salmonellozis) bakterisine ilişkin ebeveynlere uyarılarda bulundu. Gelişim Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, çocukların sıkça tükettiği ambalajlı atıştırmalık ürünlerde tespit edilen salmonella bakterisi, her yıl binlerce can kaybı ve ekonomik kayıplara sebep oluyor. Çikolata ürünleriyle bağlantılı 151 yiyecekte salmonella tespit edilmesi üzerine, dünya harekete geçti. Genellikle hayvansal besinlerden insanlara geçen bakteri kusma, karın ağrısı, ishal, ateş gibi belirtilerle kendini gösteriyor.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United Statesİstanbul Gelişim Üniversitesiİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluBültenlerİstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Meslek Yüksekokul Bülteni (Sayı: 21, Eylül 2022)Other221